Domein Roosendael

Sint-Katelijne-Waver Antwerpen

  • stempel-provinciaal
   Provinciaal Domein (Vlaanderen)
  Domein Roosendael

  Op het domein bevinden zich twee Trekkershutten. Je kan gebruikmaken van het volledig vernieuwde sanitaire blok op het kampeerterrein. Wifi is aanwezig in het cafeetje op het domein.


  Open van 01/04 t/m 31/10

  2 Trekkershutten
  16 hectare
  Rozendaal 5
  2860 Sint-Katelijne-Waver
  Antwerpen
  GPS 4.46625 51.069562

  +32 (0)15-294130
  info@roosendael.be
  http://www.roosendael.be

  Trekkershutten

  Vlaamse hut 1

  4 | Hoogseizoen € 37,- | Laagseizoen € 37,-
  • ingerichte keuken
  • verwarming
  • kooktoestel
  Bedlinnen: € 6,90
  Handdoekenpakket: € 4,40
   Vanaf € 37,-
  Contact aanvraag

  Vlaamse hut 2

  4 | Hoogseizoen € 37,- | Laagseizoen € 37,-
  • ingerichte keuken
  • verwarming
  • kooktoestel
  Bedlinnen: € 6,90
  Handdoekenpakket: € 4,40
   Vanaf € 37,-
  Contact aanvraag

  Terreininformatie

  Omgeving

  Roosendael is het kruispunt van wandel- en fietsroutes. Een oase van rust en natuur tussen Antwerpen en Mechelen, vlot te bereiken met de fiets en op 10 minuten van de E19.

  Dit terrein is aangesloten bij

  Greenkey
  Fietsvriendelijk

  De camping

  Roosendael bevindt zich in Sint-Katelijne-Waver, 5 km ten noorden van Mechelen, op de grens met Walem. Dit domein langs de Grote Nete beslaat circa 17 hectare en is op het Gewestplan ingekleurd als natuurgebied en deels zelfs als natuurreservaat.

  Sinds 1967 is het ook een beschermd landschap. Dat alles wordt nog mooier dankzij de aanwezigheid van diverse beschermde monumenten: het zogenaamde Pesthuis (16de eeuw), het Poortgebouw en het Koetshuis (18de eeuw), de IJskelder (vermoedelijk 19de eeuw). De meeste historische gebouwen zijn recent gerestaureerd.

  Het eeuwenoude samenspel van natuur, landschapsinrichting en bouwkunst, maakt Roosendael vandaag tot een fascinerende belevenis. Dat geldt zeker ook voor het 19de-eeuwse landschapspark met zijn indrukwekkende, algauw 160 jaar oude bomen, waaronder de twee dikste platanen in België.

  Routes in de buurt

  • LAW 180

  Duurzaam beheer

  Waterbesparende douches - Waterbesparende toiletten - Afvalscheiding - Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw - Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening - Overig duurzaam materiaalgebruik, namelijk - Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak - Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein

  Zo kom je er

  Vanuit de richting Brussel: E19 richting Antwerpen, afrit Mechelen-Noord, richting Lier aanhouden tot eerste verkeerslichten, daar links richting Antwerpen. Bij het binnenrijden van Walem rechts de Lange Zandstraat inrijden richting Sint-Katelijne-Waver. Na ca. 700 meter vind je links de toegangsdreef. Vanuit de richting Antwerpen: E19 richting Brussel, afrit Rumst, richting Duffel tot tweede verkeerslichten, rechts richting Mechelen. Het dorp Walem doorrijden en links de Lange Zandstraat nemen richting Sint-Katelijne-Waver. Na ca. 700 meter vind je links de toegangsdreef. GPS-coördinaten: 51,069562 4,46625.
  3w Media Eindhoven
  Fiets
  a