Natuurkampeerterrein Thyencamp

Hooghalen Drenthe

  • stempel-natuurkampeerterrein
   Natuurkampeerterrein
  Natuurkampeerterrein Thyencamp

  Het duurzame terrein heeft ruime standplaatsen, afgescheiden door haagbeuken en bessenstruiken. Met uitzicht over de weilanden. Er staan appel-, peren- en notenbomen die met het centrale speelbosje voor schaduw zorgen. In de boerderij is comfortabel sanitair. Iedereen kan gebruikmaken van de recreatiezaal waar je ook boeken en spelletjes kunt lenen of piano kunt spelen. Wie met de fiets of te voet komt, krijgt 15% korting. Met de trein? Dan halen we je van het station.


  Open van 15/03 t/m 01/11

  2 Trekkershutten
  1.1 hectare
  30 toeristische plaatsen

  Er zijn geen trekkershutten die aan jouw zoekopdracht voldoen.

  Terreininformatie

  Omgeving

  Tussen de weilanden in het buurtschap Laaghalerveen ligt dit lommerrijke Natuurkampeerterrein. In de buurt zijn de heidegebieden het Hijkerveld en het Witterveld, het Fochteloƫrveen met de kraanvogels, de vogelkijkhut in Diependaal en boswachterij Hooghalen. Zwemmen kan in de nabijgelegen Baggelhuizerplas.

  Dit terrein is aangesloten bij

  Greenkey
  Fietsers-welkom

  De camping

  Bij de receptie zijn allerlei folders en kaarten.  

  Warme en koude dranken, broodjes, ijs en ingrediënten voor een simpele maaltijd zijn te koop. Fietsen zijn te huur.

  Aan het eind van de straat ligt het Hijkerveld, een uitgestrekt heidegebied met bossen en vennen. Hier kan je heerlijk wandelen en fietsen. Op fietsafstand is het Fochteloërveen waar tegenwoordig weer kraanvogels zitten en waar de slangenarend is gesignaleerd. De bossen van boswachterij Hooghalen zijn uitgestrekt en stil. Sparren en lariksen bepalen het gezicht. Er liggen ook mooie heideterreintjes en vennen.

  Je vindt in Hooghalen ook het voormalige kamp Westerbork en het melkwegpad naar de radiotelescopen.

  Assen is maar 8 kilometer. Een bezoek aan het Drents Museum is altijd de moeite waard.

  Ook Veenhuizen met het Gevangenismuseum is op fietsafstand en een aanrader.

  Routes in de buurt

  • KN 41

  Duurzaam beheer

  Waterbesparende douches - Waterbesparende toiletten - Groene energie - Zonnecellen - Andere vorm van duurzame energie, namelijk - Afvalscheiding - Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw - Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening - Overig duurzaam materiaalgebruik, namelijk - Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak - Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein - Duurzaam materiaalgebruik in Trekkershut

  Zo kom je er

  Het kampeerterrein ligt ten westen van het dorp Hooghalen en wordt vanuit Hooghalen met borden aangegeven. Op de fiets eerst borden Hooghalen volgen, dan Laaghalerveen.
  Laaghalerveen 23
  9414 VH Hooghalen
  Drenthe
  GPS 6.509088 52.937126
  06 13949774
  info@laaghalerveld.nl
  https://www.laaghalerveld.nl
  3w Media Eindhoven
  Fiets
  a